maanantai 9. marraskuuta 2015
Gluteeniton Suklaakakku
Leivoin viikonlopun kunniaksi ihanan suklaisen suklaakakun. Ja koska voin paremmin ilman gluteenia, niin
tein kakusta täysin gluteenittoman. Päälle voi laittaa mitä ikinä haluaa, vaikkapa omat lemppari suklaat
koristeeksi. Parhaiten tuo maistui päivää leipomisen jälkeen jääkaapissa levänneenä. Maistuu taatusti kaikille
suklaan ystäville! Ohjeen löysin ruotsalaisesta lehdestä, Baka Glutenfritt, suosittelen.
Pohja
75 g vaahtokarkkeja
150 g tummaa suklaata rouhittuna
125 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
125 g gluteenitonta jauhoseosta (n. 1,2 dl)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Laita uuni päälle, 175 astetta. Sekoita vaahtokarkit, suklaa ja voi kattilassa, miedolla lämmöllä. Sulata ,ja
anna jäähtyä seoksen jäähtyä. Muista sekoittaa koko ajan kun sulatat! Lisää vaniljasokeri sekä kananmunat
jäähtyneeseen sekoitukseen. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe sekä ripaus suolaa. Vuoraa irtopohjavuoka
leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 15-17 minuuttia. Jos haluat tahmeamman, lyhennä
hiukan paistoaikaa.
Kuorrute
50 g tummaa suklaata rouhittuna
50 g vaahtokarkkeja
1 rkl voita
4 tl maitoa
2 dl tomusokeria
Sulata miedolla lämmöllä suklaa, vaahtokarkit, maito sekä voi kattilassa. Ota kattila pois lämmöltä ja
sekoita joukkoon tomusokeri. Kaada heti kuorrute pohjan päälle ja koristele haluamillasia karkeilla tai suklaapaloilla,
Nauti kylmänä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, hyvältä vaikuttaa! <3
VastaaPoistaKiitos ihana sinä!:)
VastaaPoistaHyväähän se oli:D.
terkuin Harriet
Onpa hyvän näkönen! :-)
VastaaPoistaVoi kiitos, maistuikin yhtä hyvältä kuin näyttää! :)
Poistaterkuin Harriet
Voi kiitos, maistuikin yhtä hyvältä kuin näyttää! :)
Poistaterkuin Harriet