maanantai 9. marraskuuta 2015

Gluteeniton Suklaakakku

























Leivoin viikonlopun kunniaksi ihanan suklaisen suklaakakun. Ja koska voin paremmin ilman gluteenia, niin
tein kakusta täysin gluteenittoman. Päälle voi laittaa mitä ikinä haluaa, vaikkapa omat lemppari suklaat
koristeeksi. Parhaiten tuo maistui päivää leipomisen jälkeen jääkaapissa levänneenä. Maistuu taatusti kaikille
suklaan ystäville! Ohjeen löysin ruotsalaisesta lehdestä, Baka Glutenfritt, suosittelen.

Pohja

75 g vaahtokarkkeja
150 g tummaa suklaata rouhittuna
125 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
125 g gluteenitonta jauhoseosta (n. 1,2 dl)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Laita uuni päälle, 175 astetta. Sekoita vaahtokarkit, suklaa ja voi kattilassa, miedolla lämmöllä. Sulata ,ja
anna jäähtyä seoksen jäähtyä. Muista sekoittaa koko ajan kun sulatat! Lisää vaniljasokeri sekä kananmunat
jäähtyneeseen sekoitukseen. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe sekä ripaus suolaa. Vuoraa irtopohjavuoka
leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 15-17 minuuttia. Jos haluat tahmeamman, lyhennä
hiukan paistoaikaa.

Kuorrute

50 g tummaa suklaata rouhittuna
50 g vaahtokarkkeja
1 rkl voita
4 tl maitoa
2 dl tomusokeria

Sulata miedolla lämmöllä suklaa, vaahtokarkit, maito sekä voi kattilassa. Ota kattila pois lämmöltä ja
sekoita joukkoon tomusokeri. Kaada heti kuorrute pohjan päälle ja koristele haluamillasia karkeilla tai suklaapaloilla,

Nauti kylmänä.



5 kommenttia:

  1. Kiitos ihana sinä!:)
    Hyväähän se oli:D.

    terkuin Harriet

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiitos, maistuikin yhtä hyvältä kuin näyttää! :)

      terkuin Harriet

      Poista
    2. Voi kiitos, maistuikin yhtä hyvältä kuin näyttää! :)

      terkuin Harriet

      Poista